|

Сидеров откри международен таекуондо турнир в София

Волен връчи 5 дан на Димитър Дечев

Tой разговаря с корейския посланик за инвестиции в България

Лидерът на АТАКА и председател на ПГ на „Обединени патриоти” Волен Сидеров участва в тържественото откриване на VI издание на международния турнир по таекуондо „София къп“. Повече от 500 състезатели от шест държави се впуснаха в битка на олимпийската версия на турнира. Събитието се състоя в началото на ноември в „Асикс Арена”.

Лидерът на АТАКА участва в откриването на VI издание на международния турнир по таекуондо „София къп”

Освен Сидеров поздравления към участниците отправиха председателят на БФТ и вицепрезидент на WTE Слави Бинев, министърът на спорта Красен Кралев, посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джингю и многократният световен шампион гранд мастър Юн.

„Пред моите очи българският шампион Калоян Бинев израсна. Радвам се, че в тази зала виждам много деца, много подрастващи момчета и момичета. Толкова много енергия на едно място отдавна не съм чувствал и не съм виждал”, каза пред публиката в залата Сидеров. Той благодари на Бинев за поканата и на спортния министър за усилията му българските състезатели по таекуондо да печелят награди и да издигат българския флаг. „Това е най-голямата радост, която можем да имаме. Ще завърша с едно пожелание, което измислих преди години. Тогава то беше политическо, а сега не е политизирано. Сега е само спортно: Атака – победа”, призова лидерът на АТАКА и допълни, че с посланик Джингю се очаква да разговарят за корейски инвестиции в България.

Сидеров разговаря с посланика на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джингю

Председателят на БФТ Слави Бинев отбеляза, че 2018 е най-успешната година за българското таекуондо. До този момент страната ни е завоювала 43 медала от световни и европейски първенства, а в оставащите месеци има още две европейски първенства в различни възрастови групи.

Министър Кралев отбеляза, че таекуондото е най-бързо развиващият се спорт в България и се надява родни състезатели да спечелят квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

След тържествената церемония бе подписан меморандум за сътрудничество между БФТ и италианската федерация, а 48 състезатели получиха по-висок дан.