|

Вежди Рашидов с изложба в галерия „Стил 2“ на Волен

„Вежди – малкият акварел“ представя 50 творби на художника от серията му „Нощни заигравки“

В новата галерия „Стил 2“, част от веригата галерии „Стил“ на Волен Сидеров, бе открита изложба „Вежди – малкият акварел“ на Вежди Рашидов. В нея са изложени непоказвани досега акварели. Известният ни скулптор представи 50 творби от серията „Нощни заигравки“, които рисува в безсънните си часове. Сред тях има голи женски тела, натюрморти, портрети и цветя.

На събитието присъстваха редица общественици, хора на изкуството и политици.

Изложбата бе придружена от прекрасното звучене на джазбандата на Сидеров Scotch Time Band. Лидерът на АТАКА, който е барабанист, издаде, че имат ново парче, което се казва „Госпожо еврокомисар“, идеята за което е на Сидеров.

Като „спасителна крачка от злободневната политика“ галеристът политик определи идеята си да отвори второ експозиционно пространство.

„Вежди оставя сериозна следа в българската и световната култура. Приятели сме от много години и се радвам, че е в тази галерия“, подчерта Сидеров. „Много съм щастлив и горд, че приемам негова изложба“, допълни той.

„Акварелът е моето заиграване и харесвам играта с него“, каза Рашидов пред събралите се медии. „Имам щастието и радостта, че тази прекрасна галерия е вече притежание на моя стар приятел и интелектуалец Волен Сидеров“, добави художникът.

Всеки, който желае да се запознае отблизо с творчеството на талантливия български художник и скулптор Вежди Рашидов, може да го направи до 10 януари 2019 г. в новооткритата галерия на Волен Сидеров „Стил 2“ на столичната улица „Раковски“ 183 А.

За доброто настроение на гостите, посетили откриването на изложбата, се погрижиха Scotch Time Band, с които свири Сидеров