|

Сидеров: Ако патриотите не бяха във властта, България щеше да подкрепи Пакта за миграция на ООН и Истанбулската конвенция

По инициатива на лидера на АТАКА и член на външната комисия към парламента Волен Сидеров се проведе среща власт – медии в зала „Запад“ на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“. На срещата бяха поканени и външният министър Екатерина Захариева, нейният заместник Георг Георгиев, както и председателката на Комисията по външна политика Джема Грозданова. Повод за срещата беше вялата информационна кампания от институциите за документа, като официален превод на пакта на български език дори липсва.

Сидеров посочи поне 10 притеснителни точки в документа, които отварят вратите на Европа за хора с неясни произход и цели и осигуряват пълния им финансов, културен и етнически комфорт.

„Ако подпишем този пакт, това означава, че признаваме миграцията като способ за развитие и просперитет – т.е. тези нелегални мигранти, които нарушават българския закон, са носители на развитие и просперитет. Казва се много ясно и че пактът промотира джендър перспектива. Преброили сме, че в Истанбулската конвенция понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в пакта – 31 пъти. Тоест пактът налага джендър философията. Казва се още, че ние трябва да легализираме нелегално влизащите мигранти. Казва се още и че трябва да инвестираме в развитието на техните умения – не знам какво точно означава това. Явно трябва да се инвестира от държавния бюджет в уменията им да изнасилват момичета в центъра на големите градове“, обясни Сидеров.

Националистът посочи още, че пактът е напълно непознат за българската общественост. „Ако не беше участието на патриотите във властта, този пакт щеше да бъде подкрепен от България. Ако Реформаторският блок беше коалиционен партньор на ГЕРБ например, пактът на ООН и Истанбулската конвенция щяха да бъдат подкрепени от държавата ни. Ето я ползата от патриотите във властта”, категоричен бе лидерът на АТАКА.

Той припомни, че основни държави в Европа като Австрия отказаха да се присъединят. „САЩ също отказаха, но у нас имаше колебания и ако не беше нашето присъствие на Коалиционния съвет при премиера Борисов преди няколко седмици, щяхме да подкрепим пакта“, заяви Сидеров.

В края на срещата лидерът на АТАКА подчерта, че твърденията, че такъв пакт може да бъде полезен, са манипулация, както и че МВнР не е влязло в своите компетенции. „Нашето външно министерство не си върши добре работата, то трябваше да ни запознае добре с това какво някой някъде е измислил и предлага на държавите по света. Това не беше свършено и чак когато вдигнем шум по някоя тема, се взима решение. Убеден съм, че ако не беше този Коалиционен съвет, пактът щеше да бъде подкрепен от българското правителство. Екатерина Захариева е склонна да го направи“, заяви в заключение Сидеров.