|

Волен Сидеров от името на парлементарна група: Идеите, заради които ядохме бой, сега са модерни в Европа!

Снимка: Ромео Чолаков

Дами и господа народни представители,

Уважаеми журналисти,

Годината, в която влизаме, ще бъде историческа за Европа. Това не е клише, това е истина. Това ще бъде година на разместване на пластовете в Европа. Европа трябва да реши каква ще бъде. Дали свободна територия за незаконни мигранти, които да я прегазват, които да идват не за да работят и да стават интегрирани членове на европейското общество, а да грабят, убиват, изнасилват. Всички европейци го видяха. И след като го видяха, те посочиха с пръст своите държавни ръководители, имам предвид най-големите държавни ръководители в Европа, които се провалиха. Лидерите на най-големите държави в Европа се провалиха в своята политика на свободна миграция, на прекален либерализъм, на премахване на всички бази, основи, върху които стои европейската цивилизация.

През тази година в Европа ще стане сблъсък

Няма да е сблъсък на т.нар. ляво и т.нар. дясно. Това ще е сблъсък глобализъм – антиглобализъм. Това ще е сблъсък соросоизъм срещу здрави национални консервативни традиционни ценности. Тази битка ще изведе на преден план в Европа политически формации и сили, които не са членове на сегашните алианси. Колкото и хубави приказки да говорим от тук какви намерения имаме, когато членуваш в Алианс, който е приел джендър философията, който е приел 3-тия и 6-ия пол и го налага от Брюксел, то тогава ти си слаб. Да, България загуби своя суверенитет доста отдавна. Живеем в ограничен суверенитет, но не и ликвидиран. Въпросът е в месеците и годините, които идват, защото светът не свършва през 2019 година, какво ще прави България, като един народ. Колкото и да сме различни политически, по възраст, по състояние, ние сме един народ. Българският народ е един. Ако той се съгласи да бъде заличен, никой няма да е виновен. Ние сме политическо съсловие. Няма да използвам думата елит, защото тя е противна на хората. Някои от нас вече 20 години се занимават с политика.

Ние носим отговорността да посочим накъде ще върви България

Имаме два вида избори през 2019 година – за Европарламент и за местна власт. И двата вида избори са страшно важни. Дали отново България ще прати в Европарламента 17 души, от които само един-двама да застанат на ясни, здрави, народни, национални и издържани в духа на европейската цивилизация позиции, а другите дори да не им научават имената, да са съгласни с всичко, което им се налага – дали ще е джендър философия, дали да имаме 6 пола, дали да не знаем дали сме мъже, или жени, и да го приемат безрезервно. Дали това ще направи българският народ, или този път ще се замисли и ще каже – искаме отбор от хора, които защитават интереса на България в Европа. Да, знам, че някои ще кажат, че там интересът на отделните страни не се защитава. Да, но се защитават ценности.

Сблъсъкът на ценности през тази година ще бъде решаващ за нашия континент,

от който ние сме основна съставна част, мога да кажа даже цивилизационно образуваща част – България. Дали ще може при този ограничен суверенитет, който ние приехме с членуването си в НАТО и ЕС през 2004-та и 2007-а, да продължим да бъдем държава, дали ще намерим пътя, по който българският интерес да бъде над всичко, не вашингтонският, не московският, не анкарският, а българският интерес. Дали ще съумеем нашето правителство, на което пожелавам разум и мъдрост, нашата съдебна власт, на която пожелавам разум и мъдрост, и ние, като законодателно тяло, да направим това, ще зависи само от нас. От нас ще зависи дали този път ще отидем в центъра на Европа и българският глас ще се чуе ясно, че ЕС е конструиран неправилно. Той трябва да бъде Съюз на отечествата, на суверенни държави, на народи, които пазят своя интерес, а не искат да бъдат обезличени и да бъде антиглобалистки съюз. Да гледа своя интерес, да води своя икономика, да прави това, което е полезно за европейските граждани, а не за тези, които живеят на други континенти или далеч от нашите земи. Това може да го каже българският глас през 2019 година. Има представители сред нас, които могат да го направят. Патриотичните формации могат да го направят. Доколко другите партии в България ще станат патриотични, натам вървят нещата, вие виждате, че идеи, които сме споделяли през последните две десетилетия и заради които бяхме нападани, охулвани, говоря националистически,

патриотичните идеи сега са модерните идеи в Европа

Те идват на мода. Те ще бъдат подкрепяни от все повече и повече хора.

Доживяхме, уважаеми колеги, човекът, който направи изборите на американския президент – Стив Банън, да дойде в Европа и да каже – националисти от всички страни да се съединят. Иска да направи обединение, което да е анти-Сорос, антилиберално. Доживяхме САЩ, страната, която ни даваше наставления да бъдем колкото се може по-либерални, да сме толерантни към всичко, което понякога ни застрашава като нация, да казва:

Национализмът трябва да се обедини

Това е исторически момент. Какво ще направим, как ще участваме. Дали ще бъдем наблюдатели от последния ред, или активни участници. Аз предлагам да сме участници. Предлагам през тази година да не си пречим по стар български обичай един на друг, защото, ако това нещо го преодолеем, ние сме просто непобедими. Знаем го от историята. Най-големият порок, най-голямата слабост на нашия национален характер е, че си пречим един на друг. Ако успеем да преодолеем този порок през тази много важна за света година, съм сигурен, че България ще покаже чудеса. България ще покаже, че не е държава от периферията. Че е държава, която не е голяма, но може да посочва, да казва и да изисква, че може да бъде пълноценен член на този Съюз, който го наричаме европейски, но всъщност в него диктуват само една-две държави. През 2019 година България да спре да изпълнява и козирува.

Мисля, че групата, на която съм председател, е единна в това – да бъдем българи преди всичко.

Да бъдем преди всичко хора с достойнство,

да го показваме там, където отиваме, и да посочваме на правителството кое е правилната посока и кое не. Правихме го досега и ще го правим и през тази година. През тази година ще работим също така за нещо, което сме обещали и за което сме застанали пред избирателите – повишаване на доходите. Това не е приключил въпрос. Знам, че има много критики, знам че има много нападки по този въпрос, но мандатът още не е приключил. Това, което сме обещали и заложили като програма, ще го изпълним. Доходите на българите ще се увеличават. И пак повтарям, ако не си пречим много един на друг. Поне в рамките на поносимото. Ще се повишават и възможностите за икономическо развитие на България, ако преодолеем васалното, махленското, провинциалното, комплексарското поведение и не козируваме на всеки от Изток или Запад, който да ни каже какво да правим или да не правим. Хайде

да бъдем малко по-самостоятелни през тази година

Защото, казвам ви със сигурност, тази година няма да е скучна. Всичко друго, но няма да е скучна. Това ще е година, през която ще защитим правото си да бъдем българи в Европа на отечествата.

Аз ще работя за това. Мисля, че моите колеги, с които сега сме тук, също ще работят за това. Доколко българското политическо съсловие ще събере кураж да заяви най-после пред партньорите си в Европа: Ние сме държава, с която трябва да се съобразявате. Аз лично ще помагам на всеки, който иска да го направи. Знаете, не съм егоист, отворен съм, ще давам съвети, ще давам всичко, което съм натрупал като полезен обществен опит, за да може българското политическо съсловие да защитава българския национален интерес.

Мисля, че това е годината, в която ще се явим на изпит – ставаме ли за политици, или не. И да ви кажа честно, този изпит сигурно няма да има поправителна сесия. Така че, уважаеми колеги, вземете се в ръце, нека да бъдем на ниво. Пожелавам го на всички българи, които ни гледат и слушат. Българският народ да бъде на ниво, да участва активно

в защитата на българския национален интерес

Ние ще бъдем там, където трябва и където сме били винаги. Ние ще отстояваме нашите виждания и идеи, които сега стават най-модерните идеи в Европа.

В личен план Ви пожелавам крепко здраве на Вас и на семействата Ви и дълги години живот, граничещ с безсмъртие, разбира се, но изпълнен само с добри дела. Пожелавам на България, една държава, която е видяла много в своята история, не само да оцелее, а да покаже, че е държавата, която е създала европейската цивилизация.

 

Бог да пази България!

 

Изявление на Волен Сидеров при откриване на новата сесия на Народното събрание, 11.01.2019 г.