|

Рекорд за пример! Водеща на БНР прекъсна Сидеров 63 пъти за 19 минути

До г-н Александър Велев,

Генерален директор и Председател на УС на Българско национално радио

ОТВОРЕНО ПИСМО

От пресцентъра на ПП АТАКА

 

Уважаеми г-н Велев,

Във връзка с участието на лидера на партия АТАКА Волен Сидеров в предаването „12+3” на Програма „Хоризонт” от 22.01.2019 г. Ви поздравяваме за постигнатия изключителен резултат в историята на журналистиката.

Предлагаме за награда водещата на предаването „12+3” Снежана Иванова, която за 19 минути го прекъсна 63 пъти! Пак повтаряме: За 19 минути водещата Снежана Иванова прекъсна Сидеров 63 пъти, или средно на 18 секунди той бе прекъсван.

Виждаме, че 44-те млн. лв., които се отделят за издръжката на БНР, не отиват напразно.

Дерзайте!

 

Най-важното, което Волен каза докато го прекъсваха

 • От 1991 година българите избират президент мажоритарно, след което им става ясно, че той няма правомощия дори да въведе закон или да разполага с бюджета.
 • Трябва да е ясно на всички, че цялата власт в България е в ръцете на Министерския съвет, а не на парламента. Ние сме министерска република, а не парламентарна.
 • Най-подлото нещо през всички тези десетилетия беше, че през медиите бе насочено негодуванието на хората към парламента, а депутатите се представят като най-лошите, гадове и мръсници.
 • Чиновниците, които работят в институциите по 20 години, са сериозният проблем на страната, а не президентът.
 • Над сто пъти мои изказвания от парламента, където съм избран от народа, са били отрязвани и не са влизали в новинарските емисии. Общественият дълг на медиите не е да казват: Депутатите са лоши, ядат кюфтета.
 • Идват евроизбори, българите ще изпратят отново такива хора, които да гласуват за скандалната Истанбулска конвенция и да защитават правата на пришълците.
 • Евродепутатите са избрани от българските избиратели, отиват там и получават огромни заплати – по 10-12 хиляди евро месечно, правят си спестовни влогове по 1 милион и после не се отчитат пред никого как и за какво харчат тези пари.
 • Това, което аз предложих, е този, който се кандидатира за евродепутат, да декларира, че парите, които взима над средната българска заплата, ще отиват в специален фонд за подпомагане на болни деца. Ако някой не иска да го прави – да не се кандидатира.
 • Темата, с която вие като национални медии, БНТ и БНР, тези дни започвате емисиите си, е, че ГЕРБ имат партиен форум. Това ме върна към 13-ия конгрес на БКП. Ако ГЕРБ искат да приличат на БКП, то нека тогава да върнат цената на тока, водата и парното такива, каквито бяха тогава.
 • Вие, медиите, трябваше да запознаете българската общественост как са гласували техните избраници в Европарламента. Това е тема, която се затъмнява, и аз се опитвам да я осветля.
 • Когато през 2005-а направих АТАКА, то беше, защото стотици хиляди хора поискаха. Аз отговорих на това искане и сега отговарям на техните въпроси. Въпреки огромния бюджет на БНР и БНТ те не отговарят на дневния ред на обществото. Защо?
 • Предлагам да се спази европейският норматив, който сега нашият Изборен кодекс нарушава. Още от 1972 година с акт се казва, че бариерата не може да бъде повече от 5 процента. У нас тя е почти 6 на сто. Това ощетява малките партии.
 • Трябва да ви кажа, че от доста време групата на Патриотите не решава кворума. Цветан Цветанов прави кворума с „Воля“ и ДПС – това е известно на всички депутати. Като група ние нямаме смисъла, който ни се придава.
 • Темата за изтребителите беше гласувана от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Някои коментатори попитаха това ли е новата коалиция. Не знам, да си отговорят хората.
 • Седейки в парламента, не мога да бъда част от управлението. ГЕРБ носи цялата отговорност. Нашата коалиция влезе в управляващата коалиция като съуправляваща с намерението да вдигне доходите и пенсиите на българските избиратели. Вместо това ни се предлага да похарчим 2 милиарда лева за най-луксозната военна стока – F-16, самолети, които по никакъв начин не ни повишават защитата. Хората ще ме питат за тези неща, аз какво да отговоря?