|

Плевен. АТАКА спря наредба, привилегироваща малцинствата

Въпреки че наредбата беше спряна веднъж, тя отново бе внесена за разглеждане на сесия на Общинския съвет почти без промяна, припомни общинският съветник Адриан Асенов

Скандалната наредба, която привилегирова определени малцинства при настаняване в общинските жилища, отново раздели общинските съветници в Плевен.

Въпреки че беше спряна веднъж, тя отново бе внесена за разглеждане на сесия на Общинския съвет почти без промяна. Кметът Спартански, разчитащ на гласовете от малцинствата, я защити яростно. Той стигна дотам, че пренебрегна елементарното демократично правило да не притиска местните общинари и най-нагло подкани неговите съветници от Реформаторския блок не само да гласуват „за“, но и да не предлагат никакви промени.

Въпреки това повечето общински съветници все пак проявиха разум и подкрепиха представителя на АТАКА скандалната наредба да бъде изтеглена от дневния ред.

Ето какво каза по време на обсъждането Адриан Асенов от партията на Сидеров: „На миналото заседание имах много предложения относно критериите, по които се определят жилищните нужди, но нито едно не беше взето предвид.“ По думите му, откакто Общинският съвет в Плевен съществува в този формат, нито едно негово предложение не е влизало в дневния ред.