|

Ямбол. Мерки за насърчаване на раждаемостта в общината предлагат атакисти

Повече прозрачност при разходването на публичните средства, поиска още общинският съветник от АТАКА в Ямбол Кръстьо Петров

Местната структура на АТАКА в Ямбол внесе предложения в проекто-бюджета на Общината за 2019 година. Това стана по време на общественото обсъждане на най-важния финансов документ на общината за настоящата година.

Близо 19,4 милиона лева собствени приходи са заложени в новия проекто-бюджет. На 38,4 милиона лева пък ще се разчита като трансфери от републиканския бюджет.

Партия АТАКА внесе предложение за по-голяма прозрачност при разходването на публичните средства, което беше аргументирано по време на обсъждането от общинския съветник и областен координатор на партията на Сидеров Кръстьо Петров.

Националистите предлагат в бюджета да бъдат включени и мерки за насърчаване на раждаемостта. Част от тях включват и финансова помощ за младите семейства. „Предложението ни е за парична помощ от Община Ямбол към семейства, които раждат деца в нашия град. Но да е с конкретни правила – да са жители на града, да имат средно образование и други”, каза за АЛФА ТВ общинският съветник от АТАКА в Ямбол Кръстьо Петров.

Друга идея на представителите на АТАКА е свързана с избора на общински омбудсман, който да посредничи при решаването на конкретни проблеми на жителите на града.

Новият бюджет на Община Ямбол трябва да бъде одобрен в заседание на Общинския съвет в края на месец януари.