|

Аз спрях Истанбулската конвенция и Пакта за миграция на ООН

Факсимиле от първа страница на в. „Атака“ от 9-15 март 2018 г.

Казвал съм неведнъж, че ГЕРБ всъщност поддържаше Истанбулската конвенция, НФСБ бяха готови да я приемат също, на ВМРО им беше все тая. И тогава единствено аз направих трибунка и казах: „Това ще развали коалицията“ и се постреснаха.

Тогава на двамата вицепремиери въобще не им беше до това. То и сега не им е до това, защото единия го интересува да стане сделката и да платим 2 милиарда на американците, другият вече не е вицепремиер, но както виждам, го интересува повече вестник „Атака“, отколкото това, дали България ще бъде ЗА или ПРОТИВ Пакта за миграция, който ни задължава, и този млад кадър на ГЕРБ, заместник-министър на външните работи Георг Георгиев, който казва, че ние ще прокараме някои части.

Може би точно тези части, които ни казват, че трябва да им (на мигрантите – б.р.) осигуряваме всички възможни условия – социални, икономически, да ги подпомагаме да правят фирми, да ги подпомагаме във всякаква тяхна дейност, включително когато поискат да изнасилят някое момиче на площада, да го направят без никакви условия и пречки.

Тези активисти на ГЕРБ не получиха никаква критика от своя лидер, те не получиха критика и от моите коалиционни партньори. Но получават критика единствено от мен, от телевизия АЛФА, от нас. Това трябва да говори нещо на хората, защото, когато ни обясняват – ама те, Патриотите, там нещо се карат. Не, не се карат Патриотите. Аз заемам принципна позиция и винаги съм я заемал. Тези, които ги направих част от властта, но не издържаха изпита, те трябва да помислят и те трябва да бъдат питани каква позиция заемат.

Да сте чули Каракачанов да е казал нещо за Истанбулска конвенция, за Пакт за миграция, за това, че Джема Грозданова казва, че всъщност няма значение това, че Конституционният съд се е произнесъл, тя е над Конституционния съд? Да е направил забележка като вицепремиер, да е направил забележка в Министерския съвет, защото всяка сряда той сяда там, аз не сядам. Да каже: Г-н Борисов, твоят зам.-министър Георг Георгиев казва, че ще прилагаме пакта, въпреки че ние го отхвърлихме. Няма такъв въпрос.

А господин Симеонов, докато беше вицепремиер, не задаваше този въпрос. Това е старо изказване на Георг Георгиев. Той и сега не го задава като парламентарист. Занимава се с вестник „Атака“, който нарича „парцал“ и го обижда. Обижда всъщност част от своята биография по този начин.

Но съществените неща явно не интересуват моите коалиционни партньори.

 

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“