|

АТАКА за отравянето на Гебрев: Каква храна ядем?

АТАКА поиска шефовете на БАБХ и на Комисията за защита на потребителите да обяснят каква храна ядат българските граждани. Това предложение е направил по време на закритото заседание на комисията за контрол над спецслужбите депутатът и зам.-председател на партията Десислав Чуколов.

Комисията заседава закрито за медиите по въпроса за отравянето на Емилиян Гебрев с пестициди в салатата и в кафето. Според Чуколов обаче такива случаи с отровени български граждани от храната, която консумират, са не един и два, затова този въпрос за него е по-важен.

Тук въпросът е каква храна ядем и какво кафе консумираме. И подобен тип отровни вещества дали присъстват и в други храни“, коментира Чуколов. Той каза, че го интересуват, като български националист, не руските агенти, а каква храна ядат българите. Не искам да всявам паника, каза депутатът на Сидеров, но съжали, че днес вече няма БДС, като едно време.

Комисията сметнала, че не е нужно да бъде изслушван директорът на Агенцията по храните. По думите му самият Гебрев пък не е искал да бъде изслушан.

Чуколов напусна заседанието по-рано. В него участваха главният прокурор, вътрешният министър и шефовете на разузнаването и ДАНС.