|

Валери, ако не беше Волен и този „парцал“, щеше да си останеш неизвестен бургаски кабелджия

Заради АТАКА, нейния лидер и медиите й стана и депутат, и вицепремиер

Избирателите на атака още чакат извинение, че през 2013 г. ги нарече лумпени

Екип „пасквилчици” на „парцала”

 

Господин Валери Симеонов, благодарим, че имаме такъв верен читател като вас. Ласкаете ни. Благодарим и за рекламата, и за обстойния преглед на съдържанието, което ни направихте в предаването на ДС агента Алберт, или по-познат като Георги Коритаров, по телевизия „Европа“ в сряда. Знаем, че много обичате да празнословите при него.

Обаче обидихте ни изключително грозно

Макар и от вас да го очакваме. Да наречете „пасквил“ и „парцал“ – няколко пъти – вестника, който ви направи известен извън пределите на абонатите на СКАТ ТВ, вкара ви първо в местната, а след това и в националната политика, а след това и вицепремиер ви направи, е жалко. Предварително ви се извиняваме, ако изреченията са прекалено сложни за вас. Разбрахме, че четенето с разбиране не ви е силна страна, г-н Симеонов, коалиционни партньоре.

Около ден ни отне да решим как да ви отговорим – дали да паднем на вашето ниво и да ви отговорим по вашия начин, или да овладеем емоциите си и да го направим културно. Нещо, което считаме, че е чуждо за вас.

И през това време си припомнихме някои моменти от последните 13 години

Спомнихме си например, когато Волен Сидеров дойде във вашата кабеларка, гаражно качество, и предаването „Атака“ стана топ 3 по гледаемост. Справка – проучването на НЦИОМ от 11-21 март 2005 г. Припомнихме си и че Сидеров, г-н Симеонов, ви подаде ръка и ви въведе в политиката тогава, когато му се смеехте, че нищо няма да направи. А помните ли момента, когато не просто проходихте в местната политика не само като общински съветник, а като председател на Общинския съвет в Бургас? И това са най-основните моменти в периода до 2009 г. Тогава този „парцал“, както го наричате, отразяваше ли ви напоително? Отразяваше ви. Рекламираше ли телевизийката ви, гаражно качество, на първа страница на всеки брой на ежедневник с голям тираж, който се и продаваше? Рекламираше. Сега стана „пасквил“, „парцал“, „със заводско качество“.

През 2009 г. вече си повярвахте, че сте много голям и искан в политиката, и като ощипана девойка обърнахте гръб на партията, която ви създаде и ви измъкна от задушния и от слънце неогряван офис на кабеларката СКАТ в бургаския квартал „Зорница“. И какво направихте? Направихте си партийка с откъснат от АТАКА електорат; напънахте се да влезете в парламента, ама не ви се получи, помните ли, г-н Симеонов, че АТАКА четири пъти влезе сама в Народното събрание и вече не сме сигурни дали повече не ни дърпате назад, отколкото да ни помагате; спомняме си, че в един период опитахте дори да копирате в. „Атака“. За последното, припомнете ни, моля, какво стана с в. „Десант“, който издавахте, защо го спряхте? Само че нас вече 13 години ни има, напук на всичко и всички, и сме търсени, и сме четени. Не се безпокойте за тиража ни.

Нека се върнем и към по-скорошните моменти от историята ви

С Каракачанов и още няколко партийки се хванахте като удавници за сламка и през 2014 г. направихте, доколкото помним, обединение, наречено „Патриотичен фронт“. И тогава вие, г-н Симеонов, за първи път седнахте на депутатска банка. Не сам, а в коалиция. Колко глупости сътворихте и изговорихте, няма да се занимаваме. АТАКА тогава пак влезе сама, макар и с 11 души. А вашата „сговорна дружина“ от 5-6-7 формацийки вкарахте 21 депутати. Някои се отлъчиха от вас по морални причини, ако помните.

Дойде 2016 г. и Сидеров ви подаде ръка,

направи нечувано за Европа обединение на патриотични сили, взе ви под крилото си. 2017 г. пак станахте депутат с гласовете на хората, които нарекохте „лумпени“. И какво правите сега? Плюете ръката, която ви задържа на политическата сцена. А помните ли кои медии напоително отразиха кампаниите ви за президент и Народно събрание? Да, г-н Симеонов, това бяха в. „Атака“ и телевизия АЛФА, които не се срамите да обиждате.

Извинение от вас не искаме

Видяхме ви как се „извинихте“ на майките и децата, които обидихте по безкрайно грозен начин. Това ни напомня, че главата ви на вицепремиер изяде точно вашата кабеларка. Тогава вестник „Атака“ не ви нападна и не се включи в темата, не се включи и в скандала с паспортите, не го направи и Сидеров, нали сме коалиционни партньори.

Направете си изводите сам, г-н Симеонов. И само може да благодарите на всички работили и работещи във в. „Атака“ и на Волен, че от Бургас се озовахте в Народното събрание. Защото, ако не бяхме ние от в. „Атака“, г-н Симеонов, щяхте да си останете никому известен собственик на бургаска кабеларка със затихващи функции.

 

П. П.: Припомняме ви, г-н Симеонов, че разполагаме с известно количество интересни фотоси, ако случайно снимковият материал в „парцала“ ви е малко.

*Използването на учтива форма е само от уважение към читателите