|

Губернатор от АТАКА е патрон на Първа национална асамблея „Земята на децата”

Илиан Тодоров се срещна с Ваня Ламбева, председател на „Дива Земя“

Областна администрация на Софийска област, сдружение „Дива Земя“ и Национална спортна академия събират на 1 юни талантливи деца от всички области в България в инициативата Национална асамблея „Земята на децата“. Инициатор на събитието е сдружение „Дива Земя“, то се провежда под патронажа на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров от квотата на АТАКА, а НСА е партньор.

Децата ще вземат участие във всички спортни активности, щафетни игри, художествен пленер. Мероприятието ще има конкурсен характер. В художествената част ще бъдат застъпени теми като: „Пленерен пейзаж“, „Натюрморт – рецептите на баба“, както и свободно избираема тема.

Национална асамблея „Децата на Земята“ се организира за първи път и няма аналог. Тя обединява децата от цяла България, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат възможностите си пред по-широка публика. Творбите им ще бъдат подредени в експозиция след приключване на пленера и чрез тях ще бъде рекламирана инициативата.

Националната асамблея „Земята на децата“ е продължение на съвместното сътрудничество между сдружение „Дива Земя“ и Областна администрация на Софийска област, скрепено със споразумение за сътрудничество.

 

 

Преди година Тодоров участва във форума на губернаторите на региони „Глобалният път на коприната“, който се проведе в гр. Астана

Икономическият министър на Казахстан покани Илиан Тодоров на икономически форум

Губернаторът на Софийска област Илиан Тодоров получи покана от министъра на националната икономика на Република Казахстан Тимур Сулейменов. Тодоров ще участва в средата на май на икономически форум в гр. Астана.

Форумът се провежда по инициатива на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев и на него ще присъстват над 3000 участници, между които Нобелови лауреати, водещи експерти, политически и обществени деятели, ръководители на международни организации и корпорации. Основна тема на форума ще бъде „Вдъхновяващ растеж – хора, градове, икономики“. Ще бъдат разисквани темите за новите пътища за устойчив растеж, развитието на човешкия капитал и увеличаване на потенциала на градовете в качеството им на международни центрове за знания и иновации.

Припомняме, че миналата година Тодоров взе участие във форума на губернаторите на региони „Глобалният път на коприната“, който се проведе в гр. Астана.

 

 

Областният управител от квотата на АТАКА се срещна с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи

Софийска област и регион Рабат с възможност за двустранно сътрудничество

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи. По време на срещата двамата разговаряха за туристическите забележителности и дестинации у нас и в Мароко и възможностите за обмяна на опит в тази сфера.

Тодоров изрази желание да подпише меморандум за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата, спорта между Софийска област и регион Рабат. Н.Пр. Закия Ел Мидауи получи покана да посети събитие от културния календар на Софийска област.