|

Сидеров: Българските евродепутати да даряват по-голямата част от заплатите си за болни деца

Да декларират пред държавата и обществото спестяванията си от високите възнаграждения в ЕП, призовава лидерът на АТАКА

Евродепутатите да даряват разликата от заплатата си с тази на българските депутати за фонд за лечение на болни деца. За това продължава да настоява и призовава лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той иска също и родните представители в Европейския парламент да декларират спестяванията си конкретно от заплати пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Призивите му са към настоящите и бъдещите представители в Европарламента.

„Българите много се дразнят от високите заплащания на евродепутатите. Ще предложа формула, в която всеки, който се кандидатира за евродепутат, да декларира пред специален нотариален орган, че ще дарява заплатата си над българската депутатска заплата, за специален фонд за болни деца. Смятам, че това трябва да го приеме всеки един. Отиват хора, на които не им научаваме името, стоят 5-10 години и трупат милиони в банкови сметки. Всичко това е на наш гръб”, коментира наскоро пред журналисти лидерът на АТАКА Волен Сидеров. И допълни, че същите тези депутати след това гласуват за Истанбулска конвенция, за джендърство и да идват все повече мигранти.

Припомняме, че докато родните представители в Брюксел кътат стотици хиляди евро спестявания в банкови сметки, у нас постоянно текат дарителски кампании за събиране на средства за лечение на деца. Редно е, дори наложително в тези инициативи да се включат максимален брой хора и особено евродепутатите, които месечно печелят в пъти повече от голямата част българи за година.