|

Сидеров: Поклон пред светлата памет на Апостола на свободата Васил Левски

Сидеров, премиерът Борисов и вицепремиерът Каракачанов преклониха глави пред паметника на Апостола в София. (Снимка: Министерски съвет)

Говорих толкова години пред паметника на Левски, изнасях дълги речи за живота и делото му. Сега е време да отговарят историците. Защо не доказаха истинските факти за живота на Левски? Защо не доказаха, че той не е убил дете?

А защо юристите не се събраха да направят нов процес, за да докажат, че смъртното наказание на Левски не отговаря на тогавашните закони на Османската империя? За революционно дело се е полагало заточение, а не смъртно наказание.

56 българи предават Апостола по време на делото срещу него. Защо за тези неща се мълчи? Единият член на следствената комисия Иванчо Хаджипенчович пък става народен представител в Народното събрание след Освобождението.

Нека Българската православна църква да разгледа случая за канонизирането на Левски отново, след като се произнесат историците и юристите, които са длъжни да дадат истинските доказателства за това – какво се е случило с Левски.

Колко пъти трябва да повторя тези думи пред паметника на Апостола в сняг, дъжд, студ и те да не бъдат чути?

Това написа във фейсбук-профила си лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод 146-ата трагична годишнина от убийството на Васил Левски. Освен това той заедно с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Красимир Каракачанов преклониха глави пред паметника на Апостола в София.

Междувременно симпатизанти на партията му от Ямбол, Карлово, Мездра, Монтана и други градове отдадоха почит пред делото на Апостола и поднесоха венци в памет на Дякон Игнатий.