|

Сидеров преди КС: Евродепутатите ни да декларират колко са спестили и да дарят част за болни деца

С юристи подготвям специален дарителски фонд за болни и даровити деца

Преференциите не са важна тема за мен. Тя беше истеризирана най-вече от БСП. По-важното е какви хора ще бъдат избрани, какви позиции ще заемат и най-важното за мен е нашите евродепутати да декларират какви пари са получавали досега. Ако може да отделят поне част от тях за един фонд, който подготвям с юристи, за болни деца и за деца таланти. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров преди началото на Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти във вторник.

Той припомни, че някои от родните ни евродепутати са спестили милиони. „Явно тази битка за евродепутатството се оказва един много сериозен бизнес и аз ще се обърна с призив към всички, които се кандидатират за евродепутати тази година – да декларират, ако обичат, че ще даряват по-голямата част от заплатата си. Това са над 20 хил. лв. месечно депутатска заплата в европарламента”, коментира Сидеров.

На въпрос дали Обединени патриоти ще се явят заедно на предстоящите избори за Европейски парламент, лидерът на АТАКА изрази надежда, че тази тема ще се изясни съвсем скоро. „Аз месеци наред настоявах моите партньори да го кажат. Те някак си отбиваха този въпрос. За мен лично не е най-важният въпрос. По-важното е в някаква форма да успеем тримата, патриотичният съюз, да кажем ясно, че както и да се явим на избори, то това няма да се отрази на управлението. Тоест управленският мандат ще бъде изкаран докрай. Нека Борисов поне веднъж да завърши мандата си докрай. Ние сме подписали програма за управление. За мен това ще бъде коректното. А останалото – как ще се явим, е въпрос на споразумение между нас”, обясни лидерът на АТАКА.

По думите му всеки може да се кандидатира и всяка партия има право да издигне водач, но въпросът е на коя евролиста, защото към момента не е ясно кой как ще се яви. Коментарът му е по повод номинирането от НФСБ на Валери Симеонов за водач на евролиста. „Разбрах, че организации на ВМРО номинират Джамбазки за водач, но пак не е ясно на коя евролиста. Защото засега не мога да кажа, за съжаление, как ще се явяваме с ВМРО и НФСБ, дали заедно, дали поотделно, дали в някакви други формати. Чувам идеи от страна на бившия председател на СДС Юруков, че той харесал НФСБ и ВМРО като партньори на СДС, дали това ще се случи. В крайна сметка трябва да кажат обаче. Всеки е свободен да избира коалицията, в която да влезе, но да кажат ясно какво ще бъде. Аз ги молих месеци наред. Престанах да ги моля, защото започнаха спекулации дали аз нямам голяма амбиция да водя листа. Не, нямам, не съм заявявал досега такава и не мисля, че това е най-важното”, коментира в заключение Сидеров.