|

Татяна Буруджиева, политолог: АТАКА се откроява най-добре спрямо другите партии в ОП

Волен постави въпроса част от еврозаплатите да отиват във фонд за лечение на деца, посланието е с голям електорален потенциал, категорична е Буруджиева

Сидеров формира основните послания към избирателите и партията му изглежда най-наясно какво ще правят в ЕП

Според социолозите партия АТАКА се откроява най-добре на политическия терен и сред избирателите спрямо другите партии в Обединени патриоти. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Татяна Буруджиева в началото на миналата седмица.

„Миналата или по-миналата седмица Волен Сидеров формира две от основните послания към избирателите, които носят сериозен мотив да бъде подкрепен. Това може да прехвърли част от патриотичния вот в подкрепа за АТАКА, защото те изглеждат най-наясно с това – какво ще правят, като отидат в ЕП. Освен това посланията им са насочени към българските избиратели. Волен Сидеров каза, че ще постави въпроса заплатите на европейските депутати да бъдат толкова, колкото и на българските, а останалите пари да отиват за фонд за деца. Това послание е натоварено с много голям електорален потенциал“, обясни Татяна Буруджиева.