|

Сидеров: Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него

У нас се стоварва техника и се подготвя страната да бъде фонтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, коментира лидерът на АТАКА

 

Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него. Това каза лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров по време на Кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността“.

„Да обявяваме членството си в някакъв военен съюз като нещо много ценно е грешно. Защото това е просто една политическа конюнктура – така сме приели. Нямаше референдум през 2004 г., когато влязохме в НАТО, имаше само сълзи“, заяви Сидеров.

Той посочи, че би обявил награда за млад човек, който би написал есе във връзка с това какви са ползите от членството ни в НАТО. „Защото аз не виждам такива. Нашата армия е по-слаба, по-зле въоръжена. Ние не сме по-сигурни от преди 30 години“, каза още лидерът на АТАКА и посочи, че сега България няма никакво оръжие, но е в НАТО.

„Някак си не изпитвам вътрешна радост от това, че сме в НАТО. Освен това какво е НАТО днес? Военен блок, в който участват много държави. Но кой е врагът? Ако стане война, срещу кой ще воюва НАТО? Несигурността е най-лошото нещо, но това не се казва. Обясняват ни, че НАТО е една организация, в която ние трябва да членуваме. Нямам отговор защо трябва да сме в НАТО“, коментира партийният лидер.

Сидеров заяви, че за България стои въпросът къде ще бъде държавата ни в този фронт, който изгражда НАТО. „В България се стоварва техника и се подготвя страната да бъде някаква фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, разбира се. Но дали трябва да участваме ние в това нещо, нека да се запитаме“, каза още той и попита това ли е бъдещето на България. „Аз не мисля, че искаме това. Т.е. когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в НАТО“, заяви Сидеров.