|

Шопов: Опрощаване дълговете на мюфтийството? Опасен прецедент!

Евроатлантическите ценности не могат да заменят истинските християнски ценности. Опрощаването на дълговете на вероизповеданията касае само Главното мюфтийство. Тези промени в закона не касаят Православната църква, защото тя е изплатила всичките си дългове. Това заяви депутатът от АТАКА Павел Шопов в предаването „България сутрин” на телевизия България Он Еър след като в петък ГЕРБ и ДПС гласуваха на вероизповеданията да бъдат опростени малко над 8 млн. лв. задължения. Той допълни, че други вероизповедания също не бяха съгласни с тези текстове.

„Тези дългове има как да бъдат отложени. Този прецедент е опасен за националната ни сигурност, защото могат и други субекти да се позоват на него. Така може да се опрощават дългове на болници, БДЖ, фирми”, подчерта народният представител.

Шопов изтъкна, че според правилника на Народното събрание са направени нарушения с гласуването на промените.

„Не беше сезирана финансово-бюджетната комисия. Не беше изяснена самата структура на тези задължения. Никой не знае откъде са тези задължения. Притеснителен беше полукриминалният начин, по който се прокарват такива текстове в закона”, посочи Шопов.