|

АТАКА: Оставка и за кметицата в Габрово! Какви помощи са раздавани на заселените цигани там?

От 2005 г. алармирам за циганската престъпност и получавах само присъди и глоби, заяви Сидеров по АЛФА ТВ

Защо се поиска оставката само на полицейския началник в Габрово Борислав Бончев, а не и на кметицата Таня Христова? Това попита от ефира на АЛФА ТВ лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник”.

Той повдигна и въпроса за раздаването на социалните помощи там.

„Нека да се разкрие как са давани. АТАКА няма вицепремиер, но ще направим така, че да се получи информация – на колко хора и по какъв начин са давани социални помощи в Габрово, с какви адреси са тези хора, с редовна или нередовна адресна регистрация и изобщо каква е цялата дейност с подпомагане на заселваните в Габрово цигани”.

По думите му такива маси от цигани обикновено се използват за избори и габровци е трябвало да излязат на площада с конкретни искания за оставки и пълен отчет за помощите, които се дават.

Сидеров подчерта, че липсва фактологията по случая с боя в магазина в Габрово и липсва анализът на вътрешния министър, премиера и председателя на парламента за създалото се напрежение.

„Чувам отвсякъде в момента колко е лоша циганската престъпност. Да, лоша е! Само, че когато аз говорих за това от 2005 г. от трибуната на Народното събрание – нямаше кой да ме чуе”.

Сидеров припомни зверския случай от Литаково през 2009 г., когато само АТАКА поиска да се чуе името на съдията, пуснал след 72 часа убиецa на една 64-годишна жена. „Пенсионираната учителка беше изнасилена, обезглавена с брадва, откраднали й 100 лв. Гледам сега Каракачонов се пъне по медиите, но не го видях тогава, не видях Цветанов, не видях Марешки, не видях Дариткова, не видях Карадайъ, не видях Нинова да излязат тогава, когато имаше такова зверско убийство, извърешо от човек от ромски произход. Тогава казах в парламента името на съдията, който го пусна и получих глоба от 15 000 лв”, припомни Сидеров.

„В решението на Софийския градски съд, с което съдия Любомир Крумов ме съди, защото съм му споменал името, пишеше, че съм „засегнал субективните права на съдията” и „магистратите приемат, че на Крумов са му причинени болка и страдание, които са рефлектирали в личностната сфера на увредения и е доведен до психически дискомфорт”, прекъснат бил нормалният му живот. Ищецът е останал затворен, омерзен, професионално опетнен”.  „Аз съм го опетнил, а не той с действието си”, възмути се от ефира на АЛФА ТВ Сидеров.

„Убиецът е осъден на 19 години и 10 месеца затвор, от които вече са минали 10 години. Mоже вече и да е излязъл за „добро поведение”, смята Сидеров.

Той припомни, че АТАКА предлага многократно мерки за справяне с циганската престъпност, но те са отхвърляни от останалите партии.

„През 2011 г. предложих промени в Наказателния кодекс. Разширяване пределите на неизбежната самоотбрана; приемане на Закон за доброволните отряди, още  от 2005 г. го предлагам; защита на селскостопанска продукция от цигански нападения; строги мерки за адресната регистрация и разтурване на незаконните гета; както и въвеждане на смъртното наказание за особено жестоки случаи на убийства, каквото беше това в Литаково”.

АТАКА е предлагала и промени в законодателството за незабавно отнемане на имуществото на циганските барони.

„Сега се занимават в апартаменти на политици. Хубаво, а тези резиденции на циганските барони, към тях кога ще се посегне?

В заключение Сидеров каза, че от години говори по тези теми, апелира, предлага промени, посочва виновни, срещу което получава присъди от по 15 000 лв.

 

Вижте цялото видео ТУК