|

АТАКА се регистрира в ЦИК за евроизборите

Волен Сидеров: Давам път на млади да се развиват! Да се запишат в „Политическа академия”

Партия АТАКА се регистрира днес в ЦИК за предстоящите евроизбори. Волен Сидеров, народни представители и членове на младежката организация на партията внесоха над 4000 подписа за регистрацията.
Пред журналисти Сидеров посочи: „АТАКА се регистрираме последни от коалицията „Обединени патриоти”, защото изчаках другите две партии – НФСБ и ВМРО, буквално до последния ден, дали все пак няма да решат да се явим заедно”. „Уви, това не стана. Казвам уви, защото бях радетел да стане”, заяви той и допълни, че виновник за това е НФСБ. „Не го казвам с оценка, не го казвам с коментар, те имат право да решат. Но НФСБ е партията, която предопредели явяването поотделно. Защото те казаха, че категорично няма да се явят с АТАКА на тези избори. ВМРО пък не посмяха да се явят заедно с нас, което също предлагах”.
„Искам да подчертая, бях готов да не участвам в листа, да приема техните номинации, да нямаме претенции за места и т.н. Въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция според тях”, обясни Сидеров за регистрирането на трите партии поотделно.
От думите му стана ясно, че листата на АТАКА не е готова, тъй като в момента тече предаването по АЛФА ТВ „Политическа академия“. В него участват млади хора, които не са били депутати или в партийно ръководство. Те се състезават за евролистата, а зрителите ще я наредят на 21 април.
„За първи път партия прави това нещо – публично. Давам възможност на млади и неопетнени хора да бъдат подредени според вота на зрителите.” Лидерът на АТАКА обясни пак, че той няма да участва в листата, нито хора от ръководството на партията.
По думите му „Политическа академия” е идея, която ще продължи и след изборите. „Ще дам възможност за развитие на млади хора, включително с обучение у нас и навън”, каза още Сидеров.