|

Сидеров: Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него

У нас се стоварва техника и се подготвя страната да бъде фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, коментира лидерът на АТАКА

Когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в него. Това каза лидерът на АТАКА и председател на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров по време на Кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността“ миналия петък.

„Да обявяваме членството си в някакъв военен съюз като нещо много ценно, е грешно. Защото това е просто една политическа конюнктура – така сме приели. Нямаше референдум през 2004 г., когато влязохме в НАТО, имаше само сълзи“, заяви Сидеров и допълни, че българският народ никога не е бил питан.

Той посочи, че би обявил награда за млад човек, който би написал есе във връзка с това какви са ползите от членството ни в НАТО. „Защото аз не виждам такива. Нашата армия е по-слаба, по-зле въоръжена. Ние не сме по-сигурни от преди 30 години“, каза още лидерът на АТАКА и посочи, че сега

България няма никакво оръжие, но е в НАТО

„Някак си не изпитвам вътрешна радост от това, че сме в НАТО. Освен това какво е НАТО днес? Военен блок, в който участват много държави. Но кой е врагът? Ако стане война, срещу кого ще воюва НАТО? Несигурността е най-лошото нещо, но това не се казва. Обясняват ни, че НАТО е една организация, в която ние трябва да членуваме. Нямам отговор защо трябва да сме в НАТО“, коментира партийният лидер.

Той припомни накратко, че военният алианс е създаден през 1949 г., а Варшавският договор – шест години след това. Тогава са обяснявали, че СССР е заплаха, въпреки че той победи хитлеристка Германия. „Не е Канада, ако някой от вас вярва, че Канада е победила хитлеристка Германия“, припомни Сидеров. Той допълни, че тогава Съветският съюз стана враг, в който и ние бяхме според салфетката между Чърчил, Сталин и Рузвелт.

Лидерът на АТАКА заяви, че за България стои въпросът къде ще бъде държавата ни в този фронт, който изгражда НАТО. „В България се стоварва техника и се подготвя страната да бъде някаква фронтова линия. Но срещу кого? Срещу лошата Русия, разбира се. Но дали трябва да участваме ние в това нещо, нека да се запитаме“, каза още той и попита това ли е бъдещето на България. „Аз не мисля, че искаме това. Тоест, когато говорим за НАТО, трябва да си зададем въпроса – има ли смисъл от участието на България в НАТО“, заяви Сидеров.

Лидерът на АТАКА коментира още, че решенията се взимат във Вашингтон, спускат се в Брюксел, оттам идват в София и ние тук трябва да ги одобряваме. „Да помислим дали не можем малко да надхитрим тази система и

да намерим своя по-неутрален път

Десетки младежи изслушаха с интерес позицията на Сидеров относно НАТО

Защото не се знае какво ще стане утре. Ако ние сега се гордеем с НАТО и това е страхотна защита на нашата сигурност, това не е вярно. Много добре знаете, че тези, които командват НАТО, ни използват. Гледат на нас като на територия и инструмент. Те винаги са гледали така, великите сили, империите – независимо дали е руската, или американската. Защото иначе сме най-верният сателит и накрая се оказва, че губим поредната война. Това е моят съвет към младите“, посочи председателят н ПГ на Обединени патриоти.

„Участвали сме във военен съюз с хитлеристка Германия – нея я няма, България си остана. Бяхме във Варшавския договор – него го няма, България остана. Сега сме в НАТО –

НАТО ще си отиде, България ще остане

Това е моята прогноза“, заяви Сидеров.