|

Георги Димов, водач на листата на АТАКА за евровота пред „ПИК”: България не може да си позволи да загуби големи европейски проекти

Водачът на евролистата на АТАКА Георги Димов, който е доктор и главен асистент в БАН, работещ в областта на историята, нападна опонентите си вляво и вдясно в интервю за информационния сайт „ПИК”.

„Без Деня на победата нямаше да има Деня на Европа. Така че нека на първо място да поставим Деня на победата”, заяви в началото Георги Димов.

„България е част от Европа. Битката за България е битка за Европа, защото ние нямаме икономика, нямаме армия, нямаме и население вече. България се оказа втора категория. Ние сме периферия на Европа”, коментира водачът на евролистата на АТАКА.

„След като влязохме в европейския пазар и след като демографското население и ресурсите ни се вляха в този пазар, е време ние да започнем да взимаме от този пазар”, каза още той.

„България може да предоговори условията си на присъединяване в ЕС. Едното е свързано със с регламентите за евросубсидиите. Проблемът е, че ние получаваме няколко пъти по-малко субсидии от други държава”, разкри Димов.

Той призова да водим национална политика в Европейския парламент.

По думите му първата точка е искане на равенство в ЕС и промяна на Общия европейски договор, като искаме еднакви субсидии и уеднаквяване на еврофондовете, както и премахването на квотите.

„Самият Курц излезе и каза, че Европа се нуждае от нов европейски договор. И тя ще има такъв договор, аз ви гарантирам това”, увери той.

„Нашето европейско семейство ще бъде около консерваторите. Задава се ново крило на консерваторите в Европейския парламент. Това е бъдещето на Европа, защото иначе тя ще умре”, добави водачът на листата на АТАКА.

„Отиваме в нова консервативна формация, която тепърва ще се заформи“, разкри Георги Димов.

„Друга цел, за която ще се боря, е да се премахнат санкциите срещу Русия”, допълни той.

„Виждаме двоен стандарт, а България не може да си позволи да загуби големи европейски проекти”, категоричен е кандидатът за евродепутат.

„Каракачанов в момента е силов вицепремиер. Имаме циганска битова престъпност, даваме последните си пари за американски самолети, а губим руските туристи. Когато не можеш да се справиш със своите отговорности, нормално е да ти искат оставката”, каза още той.