|

Д-р Георги Димов в „Панорама”: Темата на АТАКА е само една – България!

Темата на АТАКА е само една – България. Силна България в силна Европа. България винаги е била част от Европа и България ще бъде част от Европа. Тя е привнесла своята култура, своята цивилизация в Европа. Да, в България близо 30 години след прехода българите живеем бедно, с ниски доходи. Затова партия АТАКА, като единствената пробългарска партия, се бори за по-високи доходи на българите, настоява за единна европейска заплата в страните – членки на ЕС. България да е мост между Изтока и Запада. България ПРОТИВ либералите, които лобират за унищожаване на държавата. И България, която иска да вземе своето от Европейския съюз. Ако това не е пробългарско, дори някои хора да казват, че е популистко, всъщност това е грижа за народа на България. Това заяви водачът на евролистата на АТАКА д-р Георги Димов в „Панорама” по БНТ.

Той подчерта, че българите не живеем като европейци по доходи и в страната ни сред основните проблеми е демографската криза. „Да, всички пътуваме в Европа, аз самият преподавам в други държави, специализирам в други държави. Европа е едно красиво понятие и аз се боря по всякакъв начин Европа да се върне в силните си години. Но ние, българите, трябва да се чувстваме европейци по доходи. България беше включена в един по-голям пазар, бяха спрени големи инфраструктурни проекти. Група българи, които изповядваха неолиберални идеи в миналия парламент, заигравайки се с турците, провалиха много от тези проекти. Дадоха някои електроцентрали на американците и съответно България затъна в икономическо дъно”, подчерта д-р Димов.
Той бе категоричен, че българите не трябва да чакаме някой да ни оправи и трябва да имаме силен представител в Европейския парламент, който да не се въздържа от гласуване на Истанбулска конвенция, който да се бори за България и да защитава българския интерес.
„Партия АТАКА се бори с всички усилия за по-високи доходи за българите. Тя не изпуска самолети за гласуване на важни европейски решения, тя не се въздържа от Истанбулски конвенции”, каза още той и припомни, че от партията на Сидеров са входирали призив към Юнкер с ясни цели – достоен европейски живот на българите и задържане на младите хора у нас.
Димов продължи с това, че той като историк е изследвал в генезис проблемите на България. „Аз не участвам във властта, аз съм учен в БАН със скромни доходи. Ние даваме своята енергия и живот на България, а други политици, от години във властта, винаги обясняват как нещата не могат да станат. Нещата могат да стават. Те зависят от нас и ние сме хората, които ще ги променят”, категоричен бе водачът на евролистата.
На въпрос, ако Европа тръгне на две скорости, може ли България да направи нещо и какво, той отговори: „Има желание в определени хора да предизвикват апатия в обществото, че ние не заслужаваме и ние не можем. Не, напротив! В България определено има двоен стандарт – имаме „Северен поток“, имаме спрян „Южен поток“. Не трябва да лобираме за чужди фирми. България трябва да бъде пълноправен член на Европа – с еднакви доходи, със своите икономически проекти, със своя геополитически ресурс. Българите да се гордеят със своята история, да се гордеят със своето православие и да са добри християни. Здравото християнско семейство беше разбито с гей паради, джендъри, Истанбулска конвенция, стратегия за детето”, възмути се Димов.
В заключение каза, че България трябва да е равностойна на всички европейски държави.