|

Сидеров: Гласувах за анекс към договора с ЕС и повече пари за България

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров упражни правото си на глас в столичната Първа частна математическа гимназия. Пред медиите той каза, че е гласувал за анекс към договора с ЕС, повече пари за България, еднакви минимални пенсии и заплати за цяла Европа и да паднат санкциите срещу Русия.

„Тези каузи работят за страната ни и са компенсация за щетите, които ни нанесе ЕС, когато влизахме в Съюза”, коментира Сидеров. По думите му само със затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ загубихме няколко милиарда. „Сега ние искаме своето от ЕС, да си го върнем обратно”, заяви партийният лидер.

Председателят на партията не очаква висока избирателна активност, тъй като според него българите нямат интерес към евроизборите. „Ние, политиците, сме виновни, защото трябва да направим така, че да върнем интереса им и да се чувстват ангажирани, когато гласуват”, уточни той.

На въпрос дали изборният процес ще бъде честен, Сидеров припомни, че от 1990 г. насам винаги е имало купуване на гласове и клиентелистки вот.

По-рано гласува и водачът на партийната листа д-р Георги Димов. Той даде своя глас за силна България в ЕП, за достоен живот на българите. „Нашата свята мисия е България, България и пак България”, заключи Димов.