|

Николай Александров, АТАКА: ЦИК да финансира медийните участия на партиите при субсидия лев на глас

Да не произведем нещо, от което после всички ще страдаме. Това заяви в предаването „Референдум” по БНТ депутатът от АТАКА Николай Александров във връзка с намаляването на партийните субсидии на 1 лв. за получен глас.

„Обществото трябва да осъществява постоянен мониторинг върху дейността на народните представители“, коментира още той, като изрази съмненията си, че готвеното намаляване на държавното финансиране на политическите формации или неговото пълно премахване би довело до медийно затъмнение на дейността на малките партии у нас.

Александров припомни, че в годините АТАКА е предлагала дори пълно отпадане на партийните субсидии . „Но това винаги сме го правили под условието, че трябва да има някаква друга концепция за финансирането”, уточни народният представител и допълни, че в момента АТАКА предлага всички политически партии, които се явят на избори, да имат еднакъв достъп до медийно внимание, което да бъде финансирано от ЦИК. Идеята е формациите да бъдат равнопоставени – равни пред закона, равни пред избирателя, равни пред Бога.

Александров попита и как с нула лева се разпределят 40 милиарда на година, визирайки държавния бюджет.