|

Чуколов пред бТВ: АТАКА ще подкрепи 1 лев субсидия

70 аборта на ден се правят у нас и след това се оплакваме за демографския проблем, коментира зам.-председателят на АТАКА

 

АТАКА ще гласува за един лев субсидия за политическите партии. Това каза зам.-председателят на партията Десислав Чуколов в предаването „Лице в лице” по бТВ.

По думите му позицията на политическата формация е ясна още от 2012 г., когато АТАКА предложи субсидията за партиите да бъде 0 лева.

„От 2005 г. до 2009 г. АТАКА функционираше без партийна субсидия, а вкара в парламента 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше опонент на Първанов на президентските избори”, припомни Чуколов.

Според него трябва да се изясни и въпросът от къде идва финансирането – от фирми, фондации или юридически лица, ако се разреши външно финансиране на политическите партии. „Договорихме с коалиционните партньори нещата да се уточнят в Закона за политическите партии”, обясни още Чуколов.

След заседание на големия коалиционен съвет във вторник беше решено, че партийните субсидии трябва да се намалят, но това ще се случи след широка дискусия и консенсус между всички партии. В края на юли отново ще има заседание на съвета на коалицията.

„Взехме решение до края на юли да се проведе Коалиционен съвет на Обединени патриоти и ГЕРБ, на който да се направи преглед на изпълненото досега”, каза още зам.-председателят на АТАКА.

„Когато сформирахме коалицията направихме коалиционно споразумение с разписани задачи, които трябва да се свършат по време на този мандат. Правителството работи вече две години – ще се съберем и ще обсъдим кое докъде е стигнало и кое трябва да се засили”, допълни Чуколов.

„Ние сме български патриоти и като такива трябва да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се правят над 25 000 аборта на година, означава 70 аборта на ден. След това седим и се оплакваме за демографския проблем”, така Чуколов коментира предложението на лидера на АTAKA Волен Сидеров да започне дискусия за забраната на абортите.