|

Атакисти отбелязаха годишнината от рождението на Левски

Столичната организация на АТАКА се събра пред паметника на Левски в Борисовата година, за да отбележи годишнината от неговото рождение. Това се случи на 18 юли, като присъстващите привърженици на партията на Сидеров положиха цветя на монумента и отдадоха почит към делото на Апостола.

На събитието присъстваха общинският съветник от АТАКА в София Станил Станилов, координаторите на политическата формация д-р Георги Димов и Васил Кацов, както и граждани и симпатизанти на партията.

Пред събралото се множество д-р Димов припомни, че Васил Левски е символ на нашата нация. „По време на турското робство в България има две тела – на чорбаджиите, които са пристрастни към турската власт… в същия момент имаме онази България, която иска своята свобода, чийто символ е Левски”, посочи той.

По думите на историка Апостола е усетил пулса на времето, когато се ражда една нова България със своята история, религия и език. „Днес партия АТАКА защитава тези три компонента – православие, национална история и език, който говорят над 300 млн. души и който българите сме разпространили в голяма част от света”, каза Димов пред дошлите да отбележат годишнината от рождението на Васил Левски.

След него думата взе местният парламентарист в Столичния общински съвет Станил Станилов, който напомни, че Дякон Игнатий е еманацията на най-добрите качества на българина. „Благодарение на този човек има България и български народ. Всички сме длъжни да помним делото му и заветите му”, призова атакистът.