|

Сидеров: ВМРО и НФСБ денонсираха коалиционното споразумение с ГЕРБ

Това е преправяне на историята, което засяга управленската коалиция. Борисов и ръководството на ГЕРБ да се произнесат, категоричен бе лидерът на АТАКА

Моето председателство на групата не е важно. Важното е, че те (ВМРО и НФСБ) подменят цяла коалиционна структура. Искат да заличат, да извадят АТАКА от тази структура. Това е сериозно действие и ще има последици и те са отговорни за тях. Това коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред медиите във връзка със свалянето му от председателството на парламентарната група на Обединени патриоти. Нито той, нито депутатите от АТАКА бяха уведомени за това действие на НФСБ и ВМРО, което Сидеров определи като задкулисие.

„Това вече е бламиране и вид атака на управленската коалиция. ВМРО и НФСБ да кажат защо го правят. Очаквам също така мнението на ГЕРБ, защото те трябва да се произнесат дали са съгласни да работят само с две партии, без АТАКА, и трябва ли да пренапишат коалиционното споразумение ГЕРБ – Обединени патриоти”, категоричен бе Сидеров, визирайки това, че така се анулира споразумението за управление на България между ГЕРБ, АТАКА, НФСБ и ВМРО.

Той показа и протокол от заседанието на ВМРО и НФСБ за неговото сваляне, от който ясно личи, че те са променили самото име на групата. Тоест да са Обединени патриоти, но без да се изреждат трите партии. „АТАКА е заличена от тройната коалиция. Това е преправяне на историята, което засяга управленската коалиция. Защото ГЕРБ са подписали споразумение с три партии, не с две”, отсече Сидеров и посочи, че документът е с дата 8 юни 2019 г., а не с дата 9 юли.

На въпрос защо се е стигнало до тази ситуация, Сидеров каза, че трябва да отговорят коалиционните му партньори. „Комплексарско действие”, коментира лидерът на АТАКА и припомни, че той е двигателят на тази коалиция: „Бях причината тя да стане, Валери Симеонов се дърпаше до последно”.

В заключение лидерът на АТАКА беше категоричен, че той държи управленският мандат да бъде завършен. „Подписали сме управленска програма. Тя трябва да се довърши, за да може да се направи оценка на това управление. Продължавам да смятам, че управленската ни програма и коалирането ни с ГЕРБ са важни. Ако за Симеонов и Каракачанов те не са важни, нека да го кажат ясно, както аз заявявам ясно, че държа на това споразумение. Когато подпиша нещо, го спазвам и смятам, че мандатът трябва да се изпълни до край”, каза Сидеров.