|

Лидерът на АТАКА пред БНТ: В близките дни ще обявя дали влизам в битката за София

Дали лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще влезе в кметската надпревара за София, ще стане ясно в близките дни. Това обяви партийният председател в предаването „Още от деня” по БНТ, след като граждани настояха той да се кандидатира за кмет.

„Това е гражданска група, която предлага да се явя за кмет”, уточни Сидеров. По думите му е било нарочно внушено, че партия АТАКА ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат в София и няма да се яви със собствен кандидат за поста в столицата. „Хората, които искат да ме издигнат, са от спортните и културните среди, които следят моите позиции и това, че ако бъда кмет на София, ще спра т. нар. гей паради, които са гавра с християнските ценности и които налагат чужда на българите философия”, посочи партийният лидер.

Сидеров напомни, че през юни той и съмишленици на АТАКА спряха парада да премине край паметника на Васил Левски. „Ако аз съм кмет на София, ще действам много по-категорично от предишни кметове и общинските ръководства. Ще забраня тези шествия в центъра на София, защото те не влияят добре върху децата”, категоричен бе председателят на АТАКА.

Той посочи международно изследване, което казва, че България е в челните места по брой на абортите, и припомни, че АТАКА повдигна темата в края на миналия политически сезон. „Намаляваме като нация, демографски се сриваме. В същото време се налага джендър философията”, възмути се Сидеров, а по темата за местните избори каза, че София не е само бордюри и павета, а е предимно хората, които живеят в нея.

Лидерът на АТАКА беше категоричен, че трябва да се направи пълна ревизия на столичния бюджет, за да се види как са били харчени близо 2 млрд. лв. годишно. „Всички знаят, че могат да се направят много по-добри неща за града. София не е само центърът, а преди всичко кварталите, в които живеят стотици хиляди хора”.

Сидеров пренебрежително коментира изказването на Елен Герджиков от столичния ГЕРБ, че не желае подкрепа от националистите за вота в София. Лидерът на АТАКА напомни, че в годините партията му е имала сериозни успехи в местната, националната и европейската власт. Той даде пример с Бургас, където политическата му формация е имала 13 общински съветници начело с председател на ОбС и е изпращала трима представители в Брюксел.

Лидерът на АТАКА информира, че в Стралджа издига Атанас Киров за втори мандат начело на общинската администрация, а в Дряново издигна бившия военен и баща на четири деца Николай Минчев.