|

Шопов от АТАКА защити българщината от поредната провокация на ДПС

Народният представител от АТАКА Павел Шопов наруши правилника на НС, за да изрази възмущението си от декларацията на ДПС по повод началото на учебната година, в която депутатът на партията на Доган Ерол Мехмед си позволи да направи внушението, че в българските учебници за 10-и клас не била написана истината за т. нар. възродителен процес.

Представителят на ДПС дори обиди българите, като заяви, че нивото на историческа мисъл у нас е ниско. Тези думи вбесиха депутата на националистите Павел Шопов и той наруши процедурата на парламентарния контрол, като вместо да зададе въпроса си към регионалния министър, той изрази възмущението си от думите на Мехмед. Шопов определи изказването на депесаря като гнусно и нагло. „За този свят ден за българите, 15 септември, да се правят такива етнически внушения в полза на чужд национален интерес, не е допустимо”, категоричен бе той.

След реакцията на Шопов депутатите от ДПС поискаха от Нигяр Джафер, която е техният зам.-председател на НС и в момента водеше заседанието на парламента, да накаже атакиста, като го освободи от две заседания.

В желанието си да даде думата на депутатите от нейната партия Джафер дори наруши процедурата и допусна на трибуната да се изкаже колегата й Халил Летифов.

Дори и в задругата си ДПС не успя да укроти яда на Шопов, породен от недопустимото изказване на Ерол Мехмед, който си позволи да обиди и  българските историци, и българската образователна система с думите, че „българските историци нямат съвест и отговорност пред поколенията”.