|

Волен Сидеров пред ТОПНОВИНИ: Ще разсея мъглата в СОС

- Г-н Сидеров, относно новото Ви начинание, с какви идеи и цели влизате в Столичния общински съвет?

- Аз изпълних казаната дума. Казах, че ще напусна Народното събрание и го направих. В общинския съвет има много интересни теми. Общинският съвет – парламентът на София, е една много сериозна законодателна, политическа и финансова конструкция, а обикновено стои в сянка. Всички камери и микрофони са в Народното събрание.

В София има десетки фирми, собственост на общината и частни такива, на които се дават стотици милиони всяка година и всичко това стои в сянка. Кой взима тези пари и как се харчат близо два милиарда годишен бюджет? Всичко тъне в мъгла. Аз се надявам да я разсея и да видим всички за какво става дума. Само двама сме представителите на АТАКА в СОС, а защо сме само двама отваря темата за бруталната подмяна на протоколи и заличаване на преференции.

- Смятате ли да работите с някоя политическа група?

- Не мога да кажа отсега. Тепърва предстои да ги видя. Основните групи са на ГЕРБ, БСП и „Демократична България”. Във вторник ще чуем какви са намеренията на останалите независими, много ще ми е интересно да чуя програмите им. Като гледам списъка на общинските съветници, само едно-две имена са ми познати и никой друг – призовавам да изкараме от анонимността тези лица – за какво се борят, какво искат да постигнат.

- Имате ли конкретен проект, по който да работите?

- В програмата си като кандидат-кмет имах много интересни точки. Нямам необходимата власт, но ако бях избран, щях да покажа как за три месеца се ликвидират наркодилърството в училищата, въобще в София и щях да спра обирите. Има квартали, в които няма необрано жилище. За тези неща ще продължа да работя, макар и без необходимата власт. Ще искам светлина и прозрачност при обществените поръчки, забрана на гей-парадите. Всички вие сте избиратели и ще следите работата ни.