|

Сидеров пред СОС: Ще осветля сделките в Общината и как се харчат парите на софиянци

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров положи клетва като общински съветник в столичния местен парламент. В словото си той акцентира, че ще работи за прозрачност, ревизия на бюджета и фирмите, които печелят обществените поръчки, както и за спиране на гей-парада.

„Ще работя да има прозрачност. За това да се види на кого се дават поръчките. Защо има общинска фирма за чистота и в същото време се дават 206 млн. на частни фирми? На кои фирми се възлагат ремонтите и строителните работи в София, защо са точно тези фирми, по какъв начин се представя и приема поръчката? Всичко това до момента не е осветлено”, каза Сидеров.

Той увери, че като общински съветник ще отстоява темите, които е засегнал като кандидат за кмет. „На първо място те засягат разпределението на бюджета – почти 2 млрд. Огромна част от него отива към големи частни компании, които по някакво съвпадение винаги са едни и същи. Това подлежи на проверка, на ревизия”, посочи лидерът на АТАКА.

По думите му на ревизия подлежат и ръководствата на общинските фирми. „Те също са на тъмно. Ние не знаем кой ги ръководи, как ги ръководи, какви са оборотите им, бюджетите и пр. Всичко това предстои да бъде осветлено. Ще работя за това”, категоричен беше Сидеров.

Във връзка с гей-парада общинският съветник посочи, че досегашното ръководство на общината не намери смелост да го спре. „Надявам се този състав на Общинския съвет най-после да намери смелост да сложи край на тази вакханалия”, допълни той.

„Като дебютант в този формат виждам надежда за работа на този Общински съвет, защото съставът му е различен от предишния. Нямаме доминация на управляващата партия. Това е добре, защото ще има баланс, ще има предлагане на идеи и надявам се те да стигат до отворената врата на г-жа Фандъкова, тя така обеща. Надявам се да спази обещанието си за диалогичност”, заяви Сидеров и призова Фандъкова да се вслушва в него, защото може да извлече само ползи от думите и съветите му.