|

АТАКА: Каракачанов не каза на кого, как и защо е продал евтино имоти на МО

Не е ли конфликт на интереси, че министърът на ВМРО е разписвал военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов?

Вицепремиерът и министър на отбраната от ВМРО Красимир Каракачанов не отговори на АТАКА защо е харизал военни имоти в Русе, Несебър и Пловдивско на цени в пъти под пазарните. Това стана по време на изслушването му в НС, поискано от партията на Сидеров.

В момент, когато ревизията на приватизацията е актуална тема, военният министър на ВМРО разпродава имоти за жълти стотинки. От АТАКА искаме да предотвратим този порочен процес и да запазим държавната собственост.

Водачът на ВМРО се подигра с НС, като каза, че на търговете се бил явявал само по един кандидат. Ние от АТАКА питаме защо не е прекратил или удължил процедурите, а „подарява” декари земя на занижени цени. Питаме още защо Каракачанов лично е разписвал военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов и има ли конфликт на интереси. Каракачанов не отговори.

Ето и част от имотните сделки, които Каракачанов лично е подписал, а не Министерският съвет:

-          115 дка в община Куклен, местност Капсида. Продадени за 829 072 лв. – 7.20 лв. за кв.м. Средна цена 50 лв. на кв.м. СЕДЕМ пъти под пазарната цена!

-          16.3 дка пак в местността Капсида, продаден за 161 130 лв. Само за 9.90 лв. за кв.м. Звучи като промоция. Средната цена е 50 лв. за кв.м. ПЕТ пъти под пазарната оценка!

В Капсида се намира новата Промишлено-търговска зона. Там се изграждат все повече заводи за милиони. Цената на земята расте постоянно. Тя се намира на километри от Летище Пловдив и има спирка на междуградски и градски транспорт.

-          18.9 дка и 16 сгради с РЗП 4 802 кв.м в Русе – бившата военна болница. Продадена е за 4 071 950 лв. Единственият кандидат на търга е наддал само с 12 120 лв. над тръжната цена. Продаден е за 215 лв. за кв.м при средна цена за центъра на Русе – 813 лв. на квадрат. ЧЕТИРИ пъти под пазарната!

-          96.2 дка – поделение в Несебър за 5 041 111 лв. 52.41 лв. на кв.м за земята, без да се броят 14 сгради със застроена площ от 1354 кв.м. Парцелът се намира на първа линия! Дали не е апетитен имот? Средната цена в района е 86 лв. за кв.м. Близо ДВА пъти под пазарната стойност.

Депутатите от АТАКА допълнително ще осветлят кои са купувачите на евтиния имот в Несебър. Информациите сочат, че е офшорна фирма, свързана с лице, близко до брата на бившия финансов министър Милен Велчев – Георги.