|

Грета Тунберг, доволна ли си?

Игор Малцев
Докато всички говорят за вируса, аз ще кажа за шведското момиче – не се сдържа госпожичката да не вдигне шум. Вече си пусна снимки: „Ах, имам вирус“! Вярно, не представи никакви доказателства, както винаги.
Но това трябваше да се очаква, защото на цялата тази глобална паника й проправи път именно Грета, така че като цяло тя е COVID. Да речем, Covid18a.
Грета беше една такава тренировка – ще се получи / няма да се получи.
Помислете сами – ставаше дума да се наплашат максимален брой хора в света с невидимия прозрачен газ, въглеродния двуокис, с неизвестното влияние на някакъв „климат“, което трябваше да доведе до спирането на световното производство, като вредно и нанасящо щети на цялата планета.
Да се свалят самолетите на земята и да се засрамят тези, които пътешестват в други страни, да се ограничи производството на месо и като цяло селското стопанство, като вредно за природата.
Да си седят хората по домовете, да не излизат и желателно е старото поколение да си строши главата в стената, защото то е виновно за всичко. И най-вече защото е откраднало нейното, лично на Грета, детство. Резултатът така и се нарече: „климатична паника“ и в нейните вълни – бинго! – всяко правителство и разни богаташи мераклии изведнъж се почувстваха като риба във вода и веднага започнаха да прокарват такива мерки, каквито винаги са искали, но не са знаели как в рамките на демократичните процедури. И да търгуват с въздух.

И беше достатъчно да се произнасят от трибуните нищо не значещи фрази, прекъсвани от проклятия и думата „климат“, и да се изкарат на улиците весели и сити ученици, на които бе обяснено, че за всичко са виновни старите бели мъже.
И се получи! Но останаха скептици и те ставаха все повече, съпротивата растеше, в това число и сломената преди това съпротива във вестниците. А пък новината за фонда на Грета Тунберг изцяло нулира проникването й в мозъците на публиката чрез полезни медийни идиоти.
И изведнъж, като с вълшебна пръчица, възникна нова глобална заплаха, предизвикала нова глобална паника. И това също е някаква невидима тъпня, дето предварително раздели хората на обречени старци и весели ученици, която вече наистина свали световната авиация на земята, уби туризма, спря изхвърлянето на въглероден двуокис заедно със заводите, натика всички по ъглите и от всички занаяти развива само производството на тоалетна хартия.
И, разбира се, всяко правителство се зае с това, което никога не биха му позволили в рамките на демокрацията, свободата и избирателния процес. Кой можеше да си представи, че по улиците на европейските градове ще се появи понятие като „комендантски час“? Без бомбардировачи и нацистки мотоциклети, без крясъци „Хенде хох!“ (горе ръцете), но вече с вежливото – „Аусвайс, бите“ (документите, моля). Шегувате ли се? Ако това става толкова бързо, значи отдавна е назряла необходимостта от него.
Обикновено, когато човек казва: „Далеч съм от теорията на конспирацията“, това значи, че ще започне да ви споделя конкретна теория на конспирацията. Е, и аз съм далеч от теорията на конспирацията. Но схемите толкова си приличат, че се усеща една и съща ръка. Би трябвало да се нарече ръка на Създателя, но аз няма да го нарека така.
Третата световна висеше във въздуха – твърде много лавини се бяха натрупали: от безкрайната парична маса на нищо не значещи хартийки до демографията, която медицината противопостави на пенсионните фондове по света. Същите тези противоречия всеки път се разрешаваха от световна война, от която светът излизаше значително освежен за сметка на убитите хора и преразпределянето на остатъците от ценности. Но сега има един проблем – някак си е рисково да се започва трета световна с атомни бомби, доста е рисково. Значи тя трябва да стане с други методи. С други инструменти. Иска ми се да запитам Грета – е, какво, най-накрая доволно ли си, момиченце? Всичко както го искахте – получете, разпишете се.
Но не това е най-интересното.
Както вече разбрахме от климатичната истерия и паника, образоваността дори на развития свят не е нещо повече от фикция. На практика тя е сведена до средновековно ниво, при което вярата е по-важна от науката. И именно това е прословутата петриева чинийка (за изследване на микроорганизми), до която не е стигнало в училище шведското момиче и малолетното й паство, именно в нея се развива всякаква зараза.
Сред най-неуките хора от миналото с лекота са се транслирали вълни на паника и те са били лесно управлявани. Чрез недоучените от трето поколение паниката се разпространява още по-лесно. Защото тройкаджията е много по-опасен от двойкаджията.
А глобалният тройкаджия го създаде училището, където на децата не им пишат слаби оценки, за да не обиждат самоусещането им и да не се повреди психиката им. Тройкаджиите ги създадоха университетите, които занимаха умовете им с безсмислени доктрини и изучаването на изконните права на всичките 47 джендърски групи. Създадоха се с обявяването на биологията за расистка наука и с други такива като you name it.
Това е чудовищно. Когато социалните мрежички заменят познавателния процес, а неграмотна статия в Уикипедия ти създава усещането, че ти днес си специалист по тангаж, а утре експерт по вирусология – и защо са ти тези шест години в университета? А това е бомба със закъснител за бъдещето ни, която вече се взривява в скоростен режим.

И изведнъж виждаш статистиката на заболелите, а там пише: заболели – 58% мъже, починали – 75% мъже. Останалите – жени. И нищо не се казва за някакъв трети, четвърти или четиресет и седми пол. Оказва се, че пред лицето на смъртта има само два пола. Какъв скандал! Дечицата не са ги учили на това на курсовете за защита на трансджендърите от гадния Тръмп и „фашистите“. Сега чакаме кога от всичко това на недоучилите ще им превърти мозъкът.
Поне някакво развлечение в условията на световна карантина.
Превод Тихомир Тодоров