|

По искане на АТАКА Каракачанов привикан в НС за продажбите на военни имоти

По искане на депутатите от АТАКА вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще даде обяснения в Народното събрание за продажбата на военни имоти на безценица. Предложението на АТАКА беше подкрепено със 100 гласа „ЗА“, 1 „против“ и 89 „въздържали се“.

„Предлагам т. 1 в четвъртък да бъде изслушване на министър Каракачанов за продажбата на имоти от ръководеното от него министерство“, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов. Той изреди няколко фрапантни примера, за да обоснове искането за изслушване. „Парцели в Пловдивско, индустриална зона, където цените на имотите се повишават ежемесечно, са продадени миналата година на 5-7 пъти по-ниска цена от пазарната им оценка. Огромен парцел в центъра на Русе е продаден 4 пъти по-евтино от пазарната му стойност. Парцел в Несебър до дюните е продаден 2 пъти по-евтино от пазарната му стойност. Това са само няколко примера от много имоти, които са продадени“, обясни Чуколов.

„Министърът да дойде в НС да каже кое налага тези продажби на такива цени. Защото неговият подпис стои под сделките“, добави депутатът.

Чуколов посочи и кадрови назначения на ВМРО във властта.

„Неговите хора – бате Харо (Петър Харалампиев), Агенцията за българите в чужбина, продажбата на паспорти; организирана престъпна група в Пловдив, водач на тази група е общинският съветник от ВМРО, шефката на Басейновата дирекция и тя от ВМРО; Николай Кънчев, зам.-министър на околната среда и водите от ВМРО, прокуратурата януари месец каза за боклука в Италия, че един зам.-министър е замесен“, изреди Чуколов.