|

COVID-19: Идва краят на глобалния свят

Виктор Каменев
Най-важни от последните изявления за пандемията от нов вид коронавирус направиха президентът на САЩ Доналд Тръмп, който заяви, че от него могат да се заразят до 150 млн. ,американци и канцлерът на Германия Ангела Меркел, която каза, че до 60-70% от населението на Германия може да преболедува този вирус и той е невъзможно да бъде спрян. Ясно е, че те се опират на данни на техни експерти вирусолози и на съответни модели на разпространяване на този вирус. Подобно заявление направиха и във Великобритания.
Никой не го знае
Всички тези сензационни заявления са в руслото на позицията на СЗО, която чрез първите си лица преди говореше, че няма нито методи за лечение на този вирус, нито ваксини, но пък има съмнения, че знаем всички пътища за разпространяването на инфекцията.
Тук има разминаване с успокоителните новини от Китай, където пандемията върви към спад, броят на излекувалите надвишава броя на отново инфектираните, тоест, изглежда, вече няма опасност за тотално заразяване на населението на Китай.

Мащабите на пандемията обаче и самата реакция на властите на най-различни страни говорят, че светът се е сблъскал с необичаен проблем. Политиците повече премълчават, страхуват се от паника, но експертите казват по нещо.
Иван Сурма, професор от Катедрата за национална сигурност към руското МВнР, допуска, че „коронавирусът може да не е нещо случайно“, тоест, че той е с изкуствен, а не естествен произход, което значи, че е използвано биологическо оръжие. Според Сурма е подозрително, че САЩ веднага след началото на епидемията в Китай обещаха да създадат ваксина в рамките на два месеца. Това е абсолютно невероятно, ако те не са работили над този вирус и преди. Същевременно военните биологически лаборатории на САЩ са разхвърляни по цял свят и буквално обкръжават Китай и Русия. Защо?
В пресата се въртят различни версии, в това число – за случайна, несанкционирана загуба на контрол над биологично оръжие. Това може да е например акция на някакъв ненормален микробиолог от някаква секретна лаборатория или на случайно заразил се и излязъл от лабораторията сред хората, или все пак предварително планирана операция, излязла от контрол. Теоретично си остава версията за извънземна или божествена намеса, но ние не я разглеждаме.
Мълчанието на Запада
Западните медии досега не са обвинили нито Китай, нито Русия, нито никого за тази пандемия, което е необичайно за Запада. Този път не им е до дежурните лъжи, те наистина са изплашени, не разбират какво става.
Западът не настоява да се отворят военни биологични програми нито на Русия, нито на Китай, а съвсем доскоро нагло изискваше от Русия да отвори химическите си програми след „отравянето на Скрипал“ с уж „Новичок“. Вместо това се спусна мълчаливата завеса на официалния Запад за произхода на новия тип коронавирус.
Впрочем китайските микробиолози изпреварващо заявиха, че инфекцията е занесена на пазара за диви животни в Хуанхан от чужбина. Други официални заявления по този повод не се чуват. Всички големи държави мълчаливо търпят сериозни загуби, назрява световна финансова криза.
Последни новини
На неотдавнашния брифинг в Женева служителят на СЗО Майкъл Райън съобщи, че медицинската общност „не знае по какъв начин ще се развива вирусът и че е наивно да се надяваме инфекцията да изчезне през лятото“. Тоест СЗО не знае какви ще са далечните последици от този коронавирус.
Какво има предвид Райън? Работата е там, че преди всички вируси с естествен произход, идващи от Китай, постепенно губеха своята патогенност и затихваха през лятото, но този коронавирус според СЗО няма да изгуби патогенността си.
Очевидно е, че тази пандемия ще тласне света към дезинтеграция и край на глобализацията във вида, в който тя ставаше досега. Това е удар по американския глобализъм и глобалистите. Кого ще обвинят те за това?

Превод Тихомир Тодоров