|

„Вирусът е 87% американски“: Бивш член на комисия в ООН изложи версия за създаването на COVID-19

Бившият член на Комисията за биологично и химическо оръжие към ООН, военният експерт Игор Никулин, смята, че в Ухан са провеждани изпитания на коронавируса, но разработването е финансирано от САЩ. „Вирусът е американски на 87%“ – убеден е експертът.
Никулин се позовава на статия в списание Nature от 9 ноември 2015 г., под която са се подписали 15 учени, при това 13 от тях са граждани на САЩ. В статията се говори за хибриден вирус, който се тества в китайска лаборатория.
„Така че вирусът е 87% американски. И само 13% китайски. Защото дори и изтичането на вируса да е станало от ухански университет, дори да се допусне такава възможност, така или иначе поръчителят на тази разработка е правителството на Съединените щати“ – разказва за изданието „Царград“ Игор Никулин.
Военният експерт е убеден: разработването се е правело с американски пари. За него няма съмнение, че вирусът е изкуствен. Във въпросната статия от списанието подробно е описано как е създаден той, как са се правели изследвания на човешките белтъчини, на тъканта на сливиците. Учените са успели да видят как вирусът прониква в клетките, бързо се размножава, не умира от многоклоналните антитела и не реагира на известните ни противовирусни средства.
„Затова разработката е голям международен проект, за който са похарчени много милиони долари. За тази поръчка са получени всички разрешения от американското правителство. Плюс още, това косвено го потвърди, вчера го гледах по телевизията, и този Гориков от НИИ на „Роспотребнадзор“ (Научноизследователски институт към Федералната служба за защита на потребителите) каза, че ние, видите ли, сме имали няколко прототипа ваксини, но засега изпитваме трудности, не можем да намерим животно, в което да се развива този вирус. Тоест те казват, че това е природно огнище на заразяване, а същевременно не могат засега да намерят животно, в което вирусът да живее. Така че огнище няма, а статия има. При всяко положение излиза, че е получен по изкуствен път в Университета на Северна Каролина“ – поясни експертът.
Изтичането на вируса, по негови предположения, е станало във Форт Детрик. На 5 август 2019 г. изданието New York Times публикува статия, че лабораторията във Форт Детрик е затворена заради възможна биологична опасност. Там се намира Институтът за инфекциозни заболявания на американската армия.
„Така че всичко съвпада, всичко сочи отвъд океана. Всички нишки очевидно водят натам“ – подчертава Игор Никулин.
Той цитира данни от статия на същото издание от 31 август 2019 г., когато в САЩ са регистрирани първите случаи на неизвестна белодробна инфекция, които тогава наричат болест на Вей.
„На 31 август е имало 215 заразени. На 11 септември заразените са повече от 500 и според мен няколко десетки вече са загинали. В това число и военнослужещи от армията на САЩ. Изглежда, това при тях е станало по-рано. Тръмп, изглежда, не е бил в течение. Затова на 11 септември той провежда съвещание по този проблем и иска да се забрани изобщо продажбата на електронни цигари. Тези така наречени вейпове. Така че той има алиби.
Китайците също би трябвало да имат алиби, защото първият заразен пациент е открит на 17 ноември, а за началото на епидемията те обявиха на 31 декември. Тоест, те месец и половина не са могли да разберат с какво са се сблъскали. Ако при тях беше станало изтичането на вируса, щяха да реагират много по-бързо“ – смята военният експерт.
Сега САЩ искат да отклонят подозренията от тях и да ги прехвърлят върху други – отбелязва Никулин.
Директорът на новосибирския научен център „Вектор“ Ринат Максютов смята, че теоретично вирусът би могъл да е създаден в лаборатория. Но той все пак настоява за версията за естествената поява на коронавируса. Но сега това не е толкова важно, главното е да се спасяват хората.
На същото мнение е и министърът на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко. Накратко, Мурашко е на мнение, че вирусът е природен.

Превод Тихомир Тодоров